1 - 3
14 augusti 2016
15:00

Referat: Hallstahammars SK FK - Fagersta Södra IK

Södra tog en viktig 3-poängare på Söndagseftermiddagen på Trollebos fina gräsmatta då vi slog Hallsta med 3-1 (1-1) i halvtid. Södra tog tag i kommandot direkt och gjorde 1-0 redan i minut 4 genom Johannes Körkkö på Willes fint slagna hörna. Därefter så har Hallsta ett par fina lägen att kvittera där Helge räddar första läget och där Hallstaspelaren nickar över i andra läget. Kvitteringen 1-1 kommer i den 19:e minuten genom Daniel Grbic efter en bjudning utav Södraförsvaret. Södra har svårt att få till ett ordnat spel istället är Hallsta nära att ta ledningen men Grbic skott rullar strax öutanför stolpen. Södra har ett par halvchanser i slutet utav första men avsluten utav Jama och Wille går strax utanför. En dålig första halvlek utav Södra där Hallsta var närmast ett ledningsmål. I halvlek jobbades det febrilt att få Sebba Jansson i speldugligt skick efter att han fått en armbåge rätt i pannan med ett stort jack som följd. Men ett superjobb utav Doktor Arman så kunde Sebba spela igen.
Andra halvlek började som den första där södra skapar den första chansen men Willes skott går rakt på målisen i Hallsta. I anfallet efter så avvärjer Helge ett friläge i sista stund. Södra börjar att ta över mer o mer och skapar lite chanser bl a Wille har ett par fina lägen men bolluslingen går ett par cm utanför stolpen. Mitt i den kraftiga Södrapressen så kontrar Hallsta och prickar överliggaren.Södraledarna gör nåra byten för att få fart på laget igen och det lyckas . in kommer iman,Zacke och Rudde och södra får ny energi. 2-1 kommer i den 83:e minuten då Jocke Larsson slår ett perfekt inlägg till Emil Zoltek som dunkar dit den på ett tillslag. Jocke träffar ribban direkt på en hörna och i situationen efter så blir emil nergjord i straffområdet och blir tilldömd straff. Emil tar hand om straffen själv och sätter den säkert. matchen slutar med en 3-1 seger för FSIK.

Starkt gjort att vinna trots att spelet inte stämde så bra men ännu en gång så visar vi moral o styrka som "vänder" på steken i andra.

Bäst i Södra var Sebba och Jama på mitten även Körkkö var vass idag, även Helge i målet ska ha beröm som gjorde ett par viktiga räddningar i kritiskt läge. Inhopparna Iman och Zacke ska ha godkänt för sina inhopp.